Proportioner

Varde Cykelklub præsenterer  den 14. udgave af Vestergades Cykler MTB Cup
– En motions MTB cup med en snert af konkurrence

Varde Cykelklub er klar med endnu en sæson af Vestergades Cykler MTB Cup, som køres over 3 afdelinger fra januar til marts 2018. Vi giver genvalg til Bordrup Plantage, som vi syntes var et forfriskende indslag i løbskalenderen i 2017, så vi håber vi igen får en spændende og afvekslende cup med afdelinger i hhv. Bordrup Plantage, Oksbøl, Sdr. Plantage Grusgrav, Varde og Blåbjerg Plantage, Henne Strand.

Selve ruterne, som der skal køres, tilpasses løbende optil dagen, og derfor vil der ikke være nogen rutevisninger. Men en uge før hver afdeling, så opdateres praktiske informationer omkring start sted, køretid og andre forhold, som ændres fra gang til gang.

…Motion med en snert af konkurrence… Det er et godt udtryk for cuppens ånd! Det gælder selvfølgelig først og fremmest om at være med – men lidt konkurrence skader ikke. Om du så konkurrerer imod din klubkammerat, kollega, familie – eller dig selv – det bestemmer du selv, bare du kommer med.

Præmier:

 • Der er podiepræmier til 1,2 og 3 i alle klasser både til de enkelte afdelinger og i den samlede cup stilling.
 • Der er mange flotte præmier, som uddeles ved lodtrækning efter hver afdeling
 • Der er en flot hovedpræmie på et gavekort på kr. 10.000,- til sidste afdeling. Den udtrækkes blandt alle ryttere, som er cup tilmeldte, altså tilmeldt til hele serien før den starter!

Bæklund Service Teknik er sponsor for podiepræmierne til alle afdelinger.

Banner---Bæklund

Køretid / distancer:

 • Til hver afdeling køres der et fastlagt antal omgange, som fremgår af info på dagen. Der dog den begrænsning, at udkørsel til ny runde lukkes når vinderen i Sport klassen er i mål, uanset hvad klasse du kører i. På den måde undgår at en enkelt “Loney rider” holder hele systemet i skak i kulden, og vi kan afvikle præmieoverrækkelsen, mens der stadig er folk på pladsen..

Telt / forplejning:

 • Til alle afdelinger vil vi have stort opvarmet telt så alle kan få lidt læ mens vi venter på sidste mand i mål, og at resultaterne gøres klar til præmieoverrækkelse.
 • Der er en mindre udvalg af godt mad og drikke, som er super billigt, så spar madpakken, og tag lidt penge med.
 • Der vil også være toiletvogn til alle afdelinger.

Banner-02
Datoer/steder/ruter:

 • FØRSTE AFDELING:
  Dato: Søndag den 21. januar 2018 – Start kl. 10.00
  Sted: Bordrup Plantage, v/Oksbøl
  Rutens karakteristik: Lidt snørklet og teknisk rute med en del korte stigninger på singletrack. Ruten er ca. 6.5 km pr. omgang.
  Distance: Sport: 4 omgange (ca. 75 min). Motion, H50: 3 omgange (ca. 60 min). H60, Damer & B&U U/15: 2 omgange (ca. 50 min). B&U U/11: 1 omgang (ca. 35 min).
   
 • ANDEN AFDELING:
  Dato: Søndag den 25. februar 2018 – Start kl. 10.00
  Sted: Grusgraven, Sdr. Plantage v/Varde.
  Rutens karakteristik: Teknisk rute med mange stejle stigninger og nedkørsler. En rigtig mountainbike rute, som kræver noget af rytteren. Grusveje, singletracks og lidt markveje gør ruten spændende og afvekslende. Ruten er ca. 6,5 km pr. omgang.
  Distance: Sport: 4 omgange (ca. 75 min). Motion, H50: 3 omgange (ca. 60 min). H60, Damer & B&U U/15: 2 omgange (ca. 50 min). B&U U/11: 1 omgang (ca. 35 min).
   
 • TREDJE AFDELING (FINALE):
  Dato: Søndag den 11. marts 2018 – Start kl. 10.00
  Sted: Blåbjerg Plantage v/Henne Strand.
  Rutens karakteristik: Maratonagtig rute med udgangspunkt i det hvide spor, men med flere ekstra krydderier. Ikke teknisk svær, men med lange stigninger samt hurtige nedkørsler på skovveje, singletracks og grusveje, der vil gøre ruten spændende, lang og hurtig. Ruten er ca. 13-15 km pr. omgang.
  Distance: Sport: 4 omgange (ca. 120 min). Motion, H50: 3 omgange (ca. 90 min). H60, Damer & B&U U/15: 2 omgange (ca. 75 min). B&U U/11: 1 omgang (ca. 50 min).

For alle distancer, omgange m.v. forbeholder vi os ret til at rette til helt frem til starttidspunktet.

Tidsplan:
Kl. 8.45 – 9.40 Indskrivning/registrering. Du skal afhente dit startnummer til hver afdeling, så derfor skal du forbi check ind. På nummeret står dit chip nr. Check selv at det er korrekt chip nummer, som du bruger til løbet.

Kl. 10.00 Start for alle klasser. Starten organiseres således: Sport forrest, så 1 minut efter starter H50 og yderligere 1 minut starter Motion, H60 og Damer samlet, og der finder rytterne selv deres placering i starten – der vil ikke være krav om opdeling mellem herre og damer i denne start.
Yderligere 2 minutter senere startes U/15 og U/11 på samme skud, men med U/11 opdelt og adskilt bagved U/15. Følg ubetinget vores starters anvisninger på startlinjen, da der kan ske lokale tilretninger.

Kl. 12.00 Præmieoverrækkelse. Der er mindre præmier til et, to og tre i hver klasse samt lodtrækningspræmier blandt alle, som har deltaget i afdelingen. Man skal være fysisk tilstede for at modtage sin lodtrækningspræmie og vi forventer at ALLE deltager i præmieoverrækkelsen. Til finalen forventes der præmieoverrækkelse kl. 12.45, da der køres længere tid til denne afdeling.

Herefter oprydning og nedtagning af rute – her er alle velkommen til at give en hånd med!

Klasser:
Der køres i syv klasser i denne cup.

 • Sport klassen er for de ryttere (både herrer og damer), som ønsker fuld valuta for pengene, og vil teste sit niveau mod de bedste, som deltager. Distancerne er ca. 25-35 km (maraton afdelingen er ca. 45 km).
 • Motion Herre & H50 klassen kører på samme rute som Sport, men kører generelt en omgang kortere end Sport. I 2018 udgaven af cuppen skal H50 skal være født 1968 eller tidligere.
 • Dame & H60 (Nyhed i 2018)klassen kører samme rute som Sport, men kører generelt to omgang kortere end Sport. I 2018 udgaven af cuppen skal H60 ryttere være født i 1958 eller tidligere.
 • B&U u/15 år er vores ungdoms klasse, hvor den gode oplevelse skal være højere prioriteret end konkurrencen. I 2018 udgaven af cuppen skal U/15 år være født i 2004 eller senere
 • B&U u/11 år er vores børneklasse, hvor distancen er tilpasset det børnene kan magte på en kold og våd vinterdag. I 2018 udgaven af cuppen skal U/11 år være født i 2008 eller senere

Vi tillader ikke deltagere at flytte klasse mellem afdelingerne.

Banner-01

Tilmelding og Tidtagning:

Tilmelding:
Skal ske on-line på >tilmeldingssiden<

Tidtagning/resultat:
Vi anvender elektronisk tidtagnings system, og derfor SKAL alle deltagere anvende en “Sko Chip” fra IPICO.  Du kan se en beskrivelse af hvilke chips vi kan læse på hjemmesiden.

Har du ikke en ejer chip, så SKAL du købe en ved tilmeldingen. Den koster 100 kr og kan anvendes til alle MTB løb i Varde Cykelklub og flere andre steder.

Vigtig information vedr. tidtagnings chips:
Montering af tagsKun deltagere der faktisk anvender den tidtagnings chip, som de er tilmeldt med vil blive måltaget. Skifter du chip, så SKAL vi have det at vide ved check ind.
Man må ALDRIG bytte chips mellem hinanden – og man kan ikke deles om en chip.. Skriv navn på den og pas godt på den
Sidst men ikke mindst, så SKAL den altid monteres UDVENDIG på din sko – aldrig under sko overtræk eller nede i skoen, og den skal helst montres vandret, hvis det er muligt!

Startgebyr:
Startgebyr for hver afdeling er kr. 150,00. Ved cup tilmelding til alle tre afdelinger er prisen samlet kr. 300,00. U/11 betaler kr. 100,00 pr. afdeling eller 225,00 for cup tilmelding.

Det er muligt at eftertilmelde sig på dagen mod et eftertilmeldingsgebyr på kr. 50,00, som tillægges ovenstående priser. Vær opmærksom på at kun deltagere, som tilmelder sig til alle 3 afdelinger (Cup tilmelding) vil kunne deltage i lodtrækningen om gavekortet på kr. 10.000,- med også enkelt afdeling deltagere vil komme med på cup resultatlisten.

Gebyr: Der vil i betalingsflowet blive tillagt et tidtagningsgebyr på kr. 15,00 til Sportstiming, samt eventuelle kreditkort specifikke kortomkostninger, hvilket vil fremgå ved betaling.

Tilmelding og betaling:
Tilmelding skal helst foretages >on-line<, så vi kan forberede tidtagningen m.v.  Det er en kæmpe hjælp for organisationen, hvis I tilmelder Jer i god tid, så vi kan skalerer vores setup korrekt.

On-line tilmeldingen lukker kl. 15 lørdag inden hver afdeling og herefter vil der kun være mulighed for eftertilmelding ved start.

Startnumre:
Startnummer placeringTil hver afdeling vil du modtage et frisk startnummer ved check ind.
Startnumre skal monteres foran på cyklen og skal være letlæselig under hele løbet. De må ikke foldes, klippes eller bøjes rundt om styret

Cykelservice:
Hovedsponsor Vestergades Cykler vil have servicestand ved start.
Her kan der udføres mindre reparationer og justeringer inden løbet. Kom i god tid, så mekanikerne også kan deltage i løbet. En opfordring til at få sin „låge” efterset i god tid inden løbet skal lyde herfra..

Resultater/Præmier:
Der udarbejdes en resultatliste efter hver afdeling. Efter anden afdeling laves der også en overalt rangliste.

Resultat og cup beregning:

 • Til den enkelte afdeling medtages alle som har fået en læsning på måtterne. Dette uanset om der anvendes startloop eller ej.
 • Cup overalt rangliste: Den samlede stilling beregnes med: nr. 1 i et løb får 0,7 point, nr. 2 får 2 point osv. Hvis man ikke stiller op eller hvis man ikke opnår en læsning på tidtagningen, så får man point som sidste mand i klassen +10.
 • Laveste samlede pointtal vinder ranglisten.  Ved pointlighed brydes dette ved at at se på placeringen i den sidst gennemførste afdeling, hvor man rangeres efter placering herfra.

Præmier efter den enkelte afdeling:

 • Der er lodtrækningspræmier efter hver afdeling. Alle startende ryttere deltager i lodtrækningen, og man skal være personlig tilstede for at få sin lodtrækningspræmie.
 • Lodtrækningen foretages på startnumre, som smides i en kasse på podiet inden præmieoverrækkelsen.
 • Der er naturalie præmier til nr. 1, 2 og 3 i alle klasser, hvor der er tilmeldt mindst 3 ryttere.

Præmier – Overalt cuppen:

 • Der er præmier til nr. 1, 2 og 3 på overalt ranglisten i hver klasse.
 • Der er en hoved lodtrækningspræmie til alle cup-tilmeldte ryttere – det er et gavekort til Vestergades Cykler på kr. 10.000,00
 • For at kunne vinde denne, så skal deltageren være cup tilmeldt, og minimum have gennemført en afdelinger af cuppen, samt være stillet til start i finaleafdelingen og så skal du være fysisk tilstede ved lodtrækningen som finder sted i målområdet.

Arrangør:
Varde Cykelklub (VCK)

Spørgsmål kan rettes til:
Løbsleder Ole Klemmensen på
mtb@vardecykelklub.dksponsor-strip-2017-vestergadescykler-mtb-cup